Duaal leren is echt iets voor mij. Drie weken les gecombineerd met drie weken stage in het bedrijf; het wordt nooit saai. Het geeft me bovendien de kans om de werking van een bedrijf van dicht bij te leren kennen. De voorbije maanden heb ik dan ook al heel wat opgestoken over hoe retailmanagement in de praktijk werkt.


Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk communicatie is. In de retailsector verkoop je weliswaar producten, maar het gaat in de eerste plaats over mensen. Over hoe je met klanten en medewerkers op een professionele manier omgaat en communiceert. Zeker als je later – zoals ik – wilt doorgroeien naar een leidinggevende functie, wil je dit soort people skills beheersen.


Hoe ik bij Lidl terechtkwam? De stageplaats werd door de school toegekend. Het was – eerlijk gezegd – niet meteen het bedrijf waarvoor ik spontaan zou gekozen hebben. Maar vandaag weet ik beter. Lidl is een prima omgeving voor me waar ik de ins en outs van de retailsector kan leren. Maar nog belangrijker: dit is ook een werkplek waar ik geleerd heb om in mezelf te geloven.


M’n coach geeft me constructieve feedback. Dat helpt me om m’n taken steeds professioneler aan te pakken. En zo krijg ik stap voor stap het hele takenpakket dat bij retailmanagement hoort, onder de knie. Deze werkervaring heeft m’n interesse voor retailmanagement alleen maar versterkt. Voor een groot deel heeft dit te maken met het vertrouwen dat Lidl me geeft. Hun geloof in mij doet me groeien.


Ontdek de verse vacatures voor studenten en starters

voor iedereen die telt

Sta je te popelen voor je eerste job of een uitdagend traineeship? Bij Lidl krijg je de kans om te leren én te groeien.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou