EVP - Werkplek en welzijn
Frisse en ambitieuze visie
Sterke teamgeest

De ombouw van het hoofdkantoor, naar een ‘New Way of Working’ zit erop.

Binnen het project ‘New Way of Working’ werden heel wat nieuwe ruimtes gecreëerd.

De afgelopen drie jaar onderging ons hoofdkantoor in Merelbeke een ware transformatie. We gingen van kleine, stoffige, donkere bureaus naar open-space werkruimtes met veel licht, groen en kleur. Binnen het project ‘New Way of Working’ werden heel wat nieuwe ruimtes gecreëerd. Heb je als medewerker nood aan rust, dan kan je je afzonderen in een bubble of stille ruimte. Daarnaast zijn er ook ruimtes om te vergaderen en gezellige keukens voor een koffiebreak. Ook het principe van flexseating, waarbij je geen vast bureau meer hebt, werd geïntroduceerd. Dit werd IT-technisch ondersteund met de introductie van verscheidene tools zoals onder andere Jabber: een telefoonsysteem waarmee je draadloos vanop je pc kan bellen.

 

Drie mensen maakten dit allemaal mogelijk: Jérémie Van den Berghe van Bouw, Liesbet François van HR Engagement en Wouter Baert van IT. We spraken het driekoppige team over het einde van hun project.

 

Voor alle drie de collega's was dit hun eerste project binnen Lidl, voor sommigen zelfs van hun carrière. Van een binnenkomer gesproken!

Jérémie: "De ombouw van het hoofdkantoor is echt wel het ideale project om alle departementen te leren kennen. Ik ben hier pas anderhalf jaar, maar ik denk dat ik wel al een goed beeld heb van ons bedrijf."

Wouter: "Dat is waar. Ik heb aan alle afdelingen opleidingen gegeven rond de vernieuwde IT-support die bij de New way of working komen kijken en zo heb heel wat mensen leren kennen. “

Liesbet: "Wouter, Jérémie en ik waren elk verantwoordelijk voor onze eigen pijler. Wouter voor de 'Bytes', Jérémie voor de 'Bricks' en ik voor 'Behaviour'. Maar dankzij onze nauwe samenwerking hebben we ook van elkaar veel kunnen leren. Zo heb ik heel wat bijgeleerd over Bouw en IT."


Drie jaar samenwerken aan hetzelfde project, dat is wel een hele 'commitment'. Vlogen jullie elkaar nooit eens in de haren?

Wouter: "Nee, helemaal niet! We zijn een goed team, we komen goed overeen en we weten wat we aan elkaar hebben."

Liesbet: "De rode draad door onze team meetings was ook wel dat we ons amuseerden. Er kon al eens gelachen worden, dat maakte de samenwerking nog zo aangenaam!"

 

Elk project is een groeiproces. Wat was voor jullie het moeilijkste aan de ombouw van HK?

Liesbet: "Change management is nooit eenvoudig in het begin. Als starter was het ook niet evident om met de managers te gaan spreken over cultuurverandering. Maar het is fijn om te zien dat de mensen mee zijn. Drie jaar geleden ging iedereen bijvoorbeeld nog met een boekje naar meetings, nu neemt bijna iedereen zijn laptop mee. Ook flexibele uren en telewerk geraken steeds meer ingeburgerd in onze bedrijfscultuur."

Jérémie: "Met ombouw komt onvermijdelijk ook overlast mee. De moeilijkste oefening was om de werken vooruit te laten gaan volgens plan en tegelijk de collega's zo weinig mogelijk te storen. Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat we hierin geslaagd zijn!"

Wouter: "IT is het meest 'onzichtbare' aspect van de ombouw. De nieuwe look van de kantoren en de nieuwe manieren van werken, dat valt iedereen uiteraard op. Van de nieuwe IT-tools is het net de bedoeling dat ze zo weinig mogelijk opvallen. Maar er is wel degelijk heel wat veranderd.new way of working


Ontdek onze verse vacatures

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou