Persoonlijke groei
Kans op doorgroeien

Grégoire

Meteen met beide voeten in de praktijk. Niet makkelijk, wél ontzettend leerrijk.

Ik stond meteen met beide voeten in de praktijk. Niet makkelijk, wél ontzettend leerrijk.


Waarom ik voor een management traineeship bij Lidl gekozen heb? Omdat ik op zoek was naar een praktische aanvulling op mijn studies handelsingenieur. Daar had ik heel wat opgestoken op theoretisch vlak, maar ik miste iets. Ik droomde ervan om ooit eigen baas te worden, maar hoe moest ik een zaak opstarten? En meer nog: hoe moest ik een team aansturen en mensen coachen? Ik onderzocht verschillende traineeships, maar al snel stak het traject van Lidl er voor mij met kop en schouders bovenuit. Ik voelde meteen dat het heel erg op de praktijk gericht zou zijn, en dat ik enorm zou bijleren. Een beloftevol traineeship dus, en ik besloot om ervoor te gaan.


Leren on-the-job


De belofte van Lidl werd volledig ingelost. Als assistent van de regiodirecteur en later als store manager stond ik meteen met beide voeten in de praktijk. Plots kreeg ik de sleutel van de winkel en mocht ik zelf beslissingen nemen. Daar stond ik dan, als jonge gast tussen ervaren mensen. Ik moest zelfstandig werken, initiatief nemen en leren terwijl ik bezig was. Bovendien moest ik het respect verdienen van mijn team. Dat het dus niet altijd eenvoudig was, spreekt voor zich. Maar het was ook ontzettend leerrijk. Mijn eerste winkel draaide niet goed, en we kregen een slechte audit. Ik besloot om met het team te overleggen en hun mening te vragen. Maar ik raapte ook al mijn moed bijeen om beslissingen te nemen, en de dingen stap voor stap aan te pakken. Te veranderen wat er veranderd moest worden. Toen we daarna een hele positieve audit kregen, was het hele team ontzettend fier.


Gegroeid als mens


Wat ik zelf geleerd en gedaan heb tijdens het hele traject, draag ik vandaag nog altijd met me mee. En er valt nog zo veel te leren bij Lidl, dat ik nog even doorga. Want al die nieuwe ervaringen helpen me ook ontzettend om te groeien als mens. Op alle vlakken.Ontdek de verse vacatures voor studenten en starters

voor iedereen die telt

Sta je te popelen voor je eerste job of een uitdagend traineeship? Bij Lidl krijg je de kans om te leren én te groeien.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou