Ilse Van Renterghem en Virginie Vandenperre bouwden bij Lidl een indrukwekkende carrière uit. Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag schoven we met hen aan tafel voor een boeiende babbel over hun loopbaan, leidinggeven en work-life balance. Ilse en Virginie kennen elkaar al jaren en begroeten elkaar hartelijk. De sfeer zit meteen goed!


Dag dames! Kunnen jullie ons wat meer vertellen over jullie functie bij Lidl?

Ilse: “Ik ben store manager in Grembergen. Het is mijn taak om de winkel commercieel te runnen. Ik word hierin ondersteund door 16 collega’s. Ik zorg ervoor dat de winkel op rolletjes loopt en dat alle collega’s zich goed voelen op de werkvloer. En natuurlijk waak ik over de klanttevredenheid, want dat is de rode draad in onze winkel.”

Virginie: “Als regionaal directeur voor de regio Sint-Niklaas beheer ik 64 Lidl-winkels. Daarbij stuur ik 1900 mensen aan van uiteenlopende niveaus. Het is best een pittige job én heel gevarieerd: van cijfers bewaken, naar collega’s coachen, tot crisismanagement. Ik hou wel van die afwisseling!”


Ilse, jij bent maar liefst 23 jaar aan de slag bij Lidl. Hoe is jouw traject begonnen?

Ilse: “Na mijn beroepsopleiding startte ik onderaan de ladder als kassierster bij Lidl. Maar ik werkte hard en kreeg al snel de kans om assistente van de store manager te worden. Ik klom verder op tot store manager, en later tot non-food verantwoordelijke. Toch wel een mooi parcours! Omdat ik intussen heel wat ervaring had en het DNA van Lidl door en door kende, werd ik opleidingscoördinator en mocht ik alle nieuwe Lidl-werknemers begeleiden. Een heel leuke job, die ik met hart en ziel gedaan heb. Zo heb ik Virginie zien starten bij Lidl.”

Virginie: “Klopt, ik ben 9 jaar geleden begonnen als management trainee en Ilse heeft me mee opgeleid. En met succes, hè? “

Ilse: “Zeker! Uiteindelijk besliste Lidl om het onboardingsprogramma anders te organiseren. Zo ben ik 1,5 jaar geleden terug in de winkel beland als store manager. Je kan dus wel zeggen dat ik een boeiend traject heb afgelegd en dat ik enorm veel kansen heb gekregen bij Lidl.”


Dat klinkt als een straffe carrière! Hoe ben jij bij Lidl terechtgekomen, Virginie?

Virginie: “Na mijn studies heb ik mijn loopbaan meteen afgetrapt bij Lidl. Net zoals Ilse ben ik letterlijk een Lidl-product. Het was de eerste retailer die een management traineeship aanbood. Echt een pionier dus! Tijdens een programma van 1,5 jaar doorloop je alle functies, van winkelbediende tot store manager. Na dit intensieve traject ben ik gestart als district manager en kreeg ik het beheer van 5 winkels in handen. Een geweldige uitdaging, maar ik was er helemaal klaar voor!”


Jullie hebben er al een indrukwekkende loopbaan opzitten. Hoe heeft Lidl jou hierin ondersteund?

Virginie: “Na mijn rol als district manager kon ik snel doorgroeien naar verschillende managementfuncties. Elke 2 jaar kon ik een volgende stap zetten. Toegegeven: dat is vrij snel, maar nu ik er over nadenk, voelde elke ‘promotie’ heel naturel aan. Bovendien hebben mijn leidinggevenden me altijd veel vertrouwen gegeven en voor de nodige duwtjes in de rug gezorgd.”

Ilse: “Lidl doet dat echt super hè! Ze bieden je inderdaad een veilig kader om jezelf te ontwikkelen, wat je geslacht of achtergrond ook is. Ikzelf heb altijd alle doorgroeimogelijkheden gekregen. Het bedrijf heeft ook heel veel geduld met mensen. Heb je wat extra uitleg of meer tijd nodig? Geen probleem! Niet vanzelfsprekend in een wereld waarin alles steeds sneller moet gaan.”


Lidl heeft het leiderschapsprogramma High Five uitgewerkt, gesteund op 5 waarden: leiden door communicatie, medewerkers ontwikkelen, vertrouwen geven en fair handelen, resultaatgericht zijn, en verantwoordelijkheid opnemen. Welke waarde springt er voor jullie uit?

Ilse: “Fair zijn en vertrouwen geven zijn mijn persoonlijke stokpaardjes. Volgens mij is dat de basis van alles. Je moet geloven in je mensen en inzetten op hun talenten. Zonder hen ben ik niks als store manager en dat besef ik maar al te goed. Daarom staan mijn werknemers voor mij altijd op één.”

Virginie: “Ook ik herken me helemaal in het fair zijn. Ik wil mijn medewerkers kunnen inspireren. Ik kan heel rechtdoorzee zijn, maar communiceer altijd op een respectvolle en warme manier.”


Zijn jullie ooit op weerstand gebotst als vrouw in jullie positie?

Virginie: “Eigenlijk niet. Nu ik erover nadenk, heb ik na mijn job als district manager weinig vrouwelijke collega’s gehad. De teamleden op mijn niveau zijn uitsluitend mannen. Maar ik heb me nooit minderwaardig gevoeld. Integendeel zou ik zeggen: ik werd niet tegengehouden, maar net aangemoedigd door mijn collega’s.”

Ilse: “Ik heb ook maar weinig weerstand ervaren. Mijn lange Lidl-carrière speelt hier waarschijnlijk in mijn voordeel. Ik ben aan de basis begonnen als winkelbediende en een hogere functie werd me niet zomaar in de schoot geworpen. Ik heb mezelf echt moeten bewijzen. Mensen kijken daarom naar mij op en dat geeft wel voldoening.”


Dat is inderdaad een groot verschil tussen jullie. Terwijl Ilse op haar ervaring kan terugblikken, ben jij een erg jonge leidinggevende, Virginie. Wat was op dat vlak de grootste uitdaging?

Virginie: “Toch wel het menselijke aspect. Je moet weten dat ik mensen aanstuur die flink wat ouder zijn en veel meer ervaring hebben dan ikzelf. Ik begreep al vlug dat ik een vertrouwensband met hen moest creëren om een goede leider te zijn. Gelukkig liep dat allemaal snel los. Vandaag durf ik zeggen dat ik heel dicht bij mijn mensen sta.”

Ilse: “Virginie doet dat fantastisch, echt waar. Ze blinkt uit in haar geduld en persoonlijke aanpak. Vaak merk je dat werknemers stiekem wat schrik hebben van hun directeur, maar dat is bij Virginie totaal niet het geval. Ze is heel toegankelijk naar alle collega’s toe. De functie speelt voor haar geen enkele rol. Als je ergens mee zit, mag je haar altijd aanspreken. Chapeau om als vrouw op die manier aan de top te staan! Eigenlijk ben je toch een vrouwelijk rolmodel, niet?”

Virginie: “Bedankt Ilse! Maar het doet me enorm veel plezier om te horen dat mijn werk zo’n positieve impact heeft, dankjewel. Ik vind het ook oprecht heel leuk om leiding te geven en te coaching op de werkvloer.”


Anno 2020 is de work-life balance een heikel punt voor veel werknemers. Hoe waken jullie hierover?

Ilse: “Je gezin gaat altijd voor en ik ben de eerste om dat te beamen. Daarom probeer ik bewust naar oplossingen te zoeken en te kijken hoe we deze balans voor alle medewerkers zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Zo laat ik hen zelf aangeven op welke momenten ze zeker thuis willen zijn. Staat er een voetbalmatch of dansvoorstelling van hun kind op de agenda? Dan doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat ze op post kunnen zijn.”

Virginie: “Ik sluit me helemaal aan bij Ilse haar visie. Zo zal ik ook meezoeken naar manieren om mijn werknemers te ondersteunen, of het nu mannen of vrouwen zijn. Een strijkdienst bijvoorbeeld helpt je niet rechtstreeks met de kinderen, maar het maakt je leven wél veel makkelijker. Ik heb ook alleenstaande ouders in mijn team en geef hen de kans om hun werk aan te passen aan hun situatie. Zo werken ze regelmatig van thuis uit, of starten ze hun shift pas nadat ze de kinderen op school afgezet hebben. Dat moet kunnen, vind ik.”

Ilse: “Mensen die zich thuis gelukkig voelen, zullen ook gelukkig zijn op het werk. En dat kunnen wij alleen maar aanmoedigen natuurlijk.”


Fijn dat jullie hen helpen bij deze evenwichtsoefening. Maar ook niet onbelangrijk: hoe staat het met jullie eigen work-life balance?

Ilse: “We kloppen allebei heel wat uren. Als vrouw is dat niet altijd vanzelfsprekend, zeker wanneer je zelf kinderen hebt. Een sterke thuisbasis is essentieel, want je bent letterlijk van ‘s ochtends tot ’s avonds op je werk. Gelukkig is mijn man mijn grootste supporter. Hij heeft me steeds gesteund in mijn carrière. En ook in de opvoeding van onze kinderen heeft hij een belangrijke rol gespeeld, zodat ik kon doorgroeien in mijn job.””

Virginie: “Die steun van je omgeving is inderdaad onmisbaar. Het is dankzij de hulp van mijn man en familie dat ik deze functie kan combineren met onze dochter van 2,5 jaar. En ik probeer werk en privé ook duidelijk te scheiden. Hoewel mijn werkdagen lang zijn, zal ik zelden ’s avonds mijn laptop openklappen. Wanneer ik thuis ben, ben ik ook écht thuis bij mijn gezin.”


Shoutout naar de partners dus! Om af te sluiten: hebben jullie advies voor jonge vrouwen die aan het begin van hun carrière bij Lidl staan?

Virginie: “Blijf steeds jezelf en durf je ambitie te tonen en je mening te uiten. Altijd op een respectvolle manier natuurlijk.”

Ilse: “Geloof in jezelf en ga ervoor. Ik ben het perfecte bewijs dat je kan doorgroeien, zolang je maar in jezelf gelooft. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik ‘maar’ een beroepsopleiding gevolgd had, maar toch heb ik doorgezet en kunnen tonen wat ik in mijn mars heb. Het feit dat Virginie me vroeg om dit interview samen met haar te doen, bevestigt nogmaals dat mijn werk gewaardeerd wordt. Het is een eer om mijn verhaal hier te mogen vertellen.”


Met deze inspirerende woorden nemen we afscheid van de dames. Terwijl zij nog enkele inside jokes uitwisselen, zijn wij flink onder de indruk van hun down-to-earth mentaliteit. Twee sterke vrouwen, die met beide voeten stevig in hun carrière staan. Dankzij het ondersteunende kader van Lidl, kan het vrouwelijke potentieel volop bloeien en bruisen.  

Ontdek de verse vacatures in onze winkels

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou